top of page

Bananin "Sladoled"

Zdravje vključuje dobro prehranjevanje in gibanje. To se sliši očitno, vendar je zdrava pamet dandanes redka dobrina. Izboljšajte prehrano brez vadbe in kmalu boste trčili ob zid. Podobno se dogaja novim fitnes navdušencem. Telesna vadba brez upoštevanja jedilnika ima vedno omejen uspeh. Le kombinacija obeh prinaša želene, predvidljive in zajamčene rezultate.


Zato imam danes za vas idealen recept. Priprava je hitra in zaužijete ga lahko pred, po ali celo med treningom!

Recept je resnično genialen. Gre za sladoled z dvema sestavinama, brez mleka in maščob ter brez dodanega sladkorja. In za izdelavo potrebujete le malo močnejši blender.


Po želji lahko osnovnemu receptu dodate vse mogoče. Arašidovo maslo, jagode, ostalo jagodičevje, 100% kakav, kakavova zrna, kokosov čips ali sesekljane oreščke. Pazite le, da ne dodate preveč tekočine, saj bo sladoled izgubil svojo značilno teksturo.

Zeleni Super Sladoled

SESTAVINE

4 zrele banane, olupljene

1 dcl vode ali rastlinskega mleka


POSTOPEK

1. Banane narežite na koščke in jih dajte v posodo za zamrzovanje. Posodo postavite v zamrzovalnik in pustite čez noč ali dokler ne zmrzne.

2. Ko ste pripravljeni za pripravo sladoleda, dajte zamrznjene koščke banane v blender in miksajte, da jih razdrobite na majhne koščke. Občasno postrgajte stranice in nadaljujte z miksanjem, dokler masa ne postane gladka in kremasta.

3. Servirajte takoj. Okrasite po želji. Na sliki je dodan javorjev sirup.

4. Če kaj ostane, postavite v posodo in v zamrzovalnik. Vzemite iz zamrzovalnika 10 min preden nameravate sladoled zaužiti.


Dober tek!

Comments


Izbrano za vas
Zadnje objave
Arhiv
Iskanje po oznakah
Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page