top of page

(Presna) Prehrana na Počitnicah

Odhod na težko pričakovane počitnice je tu. Preklop v počitniško razpoloženje, pa lahko povzroči, da si privoščite preveč vsega. Tudi hrane in to take, kateri se doma zlahka uprete in je ne želite na svojem krožniku. Sprememba vsakodnevne rutine velikokrat pomeni, da se v dopustniško razvajanje prikrade nezaželeno vedenje.

Zeleni Super Sladoled

Mogoče je vztrajanje pri zdravih navadah, na potovanjih, malo težje, ampak še zdaleč ni nemogoče. Z malo planiranja in iznajdljivosti ter z uporabo naslednjih strategij, vam bo prav gotovo uspelo. Preizkusite jih in se s počitnic vrnite res spočiti in polni energije.


1. Poiščite smoothie ali juice bar

V večjih mestih to ne bo težava, v manjših obalnih krajih, se boste morali malo potruditi. Ampak zdaj, skoraj vsak bar, ki da nekaj nase pripravlja, (vsaj osnovne) smoothije.

Nasvet: s seboj imejte steklen kozarec. Ko najdete bar, ki pripravlja smoothije, ga napolnite in preskrbljeni ste za drugo polovico dneva.

2. Vzemite s sabo svoj blender

Če potujete z avtom in prostor ni težava, vzemite s seboj svoj zvesti blender. Poleg tega, da boste še naprej uživali v svojih priljubljenih receptih, imate dober izgovor, za obisk lokalnih tržnic. Lokalno sadje in zelenjava, pobrana na višku sezone, se ne more primerjati s tisto, kupljeno v supermarketih.

3. Poskrbite za hlajenje

Pravočasno preverite, če ima hotelska soba ali apartma hladilnik. V nasprotnem, poskrbite za hladilne torbe in ledene vložke.

Nasvet: vseeno raje poiščite prenočišče z "luksuzom" hladilnika.

4. Naredite si zalogo

Seveda so sveže narejeni smoothiji in sokovi najboljša in najbolj zdrava izbira. Toda na potovanju se je včasih treba zadovoljiti s predpripravljenimi. Na srečo so danes na voljo v vsakem supermarketu.

Nasvet: naredite si zalogo, ko imate priložnost.


5. Uživajte v lokalnem sadju in zelenjavi

Izogibajte se pekarn in fast foodov. Če jeste zunaj, izberite restavracijo, ki ne ponuja le 101 ocvrto jed.

Raje obiščite lokalno tržnico in uživajte v okusih, ki običajno ne pridejo do naših trgovin. Spoznajte nove vrste sadja in zelenjave in preizkusite raznolikost, ki jo ponuja mati Narava.

Nasvet: poletje je idealen čas, za preizkus raznih oblik posta, saj telo potrebuje manj hrane, zato ga lažje zdržite.


6. Imejte steklenico vode vedno s seboj

V poletnih temperaturah, je zelo pomembno, da poskrbite za ustrezno hidracijo. Imejte steklenico vode vedno s seboj. Če vam ustreza, lahko date vanjo, rezino limone, limete ali kumarice. Odlična izbira je tudi kokosova voda. Spakirajte jo v hladilno torbo, da bo res osvežilna. S seboj vzemite nekaj vrečk zeliščnega čaja, če si zaželite toplega napitka.

Te preverjene strategije, vam lahko zelo olajšajo dopustovanje in omogočijo, da si res napolnite baterije. In kar je najpomembnejše, po takih počitnicah, ne boste potrebovali še en teden dopusta, "da pridete malo k sebi".Ivan Z.Izbrano za vas
Zadnje objave
Arhiv
Iskanje po oznakah
Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page